دانشکده هنر دانشگاه سوره با همکاری دانشکده فرهنگ و ارتباطات و معاونت پژوهشی این دانشگاه، در دومین فصل از جلسات «دوشنبههای نقد کتاب سوره»، ساعت 18 روز دوشنبه 6 دیماه 1400، به نقد و بررسی کتاب «ارتباطات تئاتر» نوشته شهرام گیلآبادی میپردازند.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، دانشکده هنر با همکاری دانشکده فرهنگ و ارتباطات و معاونت پژوهشی دانشگاه، دومین فصل از جلسات «دوشنبههای نقد کتاب سوره» را برگزار میکنند. در ششمین نشست از فصل دوم این برنامه، کتاب «ارتباطات تئاتر» نوشته شهرام گیلآبادی به بحث گذاشته خواهد شد. ارتباطات، پدیدهای انسانی است؛ بنابراین تحت تأثیر زمان دائم در حال تغییر فرم و تولید ابزارهای روزآمد خود است. تئاتر نیز پدیدهای پیشرو، پویا و سازگار با حرکتهای انسانی اجتماعی روز خود است و چون هنری ارتباطی است از مدلهای مختلف ارتباطی برای استحکام گفتوگوی میان صحنه و تماشاگر بهره میگیرد. امروزه تئاتر به نسبت مولفهای متنوع خود به فرمها و مدلهای ارتباطی فراوانی دست یافته است. تئاتر تعاملی با زمینه و تأکید بر فضا و خلق موقعیت در هر مکان، مواجههای را میان گروه و تماشاگر بهوجود میآورد.
تئاتر عملی ارتباطی است که توسط فرستنده و گیرنده در موقعیتی شکل میگیرد. در مدلهای ارتباطی تازۀ تئاتر، حتی ممکن است فرستنده و گیرنده نهتنها مرزی نداشته باشند، بلکه در مواردی هم یکی باشند. این نزدیکی، درصد تأثیر تئاتر را بالا برده و فراتئاتری متفاوت را شکل میدهد که این فراتئاتر تفسیرهای زیادی را بهوجود میآورد، که این تفاسیر دانش جمعی تولید و برای تماشاگر تبدیل به آگاهی میشود. اگر تئاتر را تألیفی از یافته گزیدههایی نظامیافته با ترکیبی از انگیزههای انسانی فرض کنیم، در سادهترین انگاره توسط هر شخص مانند: نمایشنامهنویس، کارگردان، بازیگر- تماشاگر تألیف میشود. هر یک از این تألیفها سطحی از هرمنوتیک است که روایتی متفاوت را از تئاتر پدید میآورد. این روایتها بر اساس سطح زبانی و کنش شخصی از موضوع است. در این جلسه امیدعلی مسعودی درباره کتاب، درباره ویژگیهای کتاب برای استفاده در بستر آموزشی سخن خواهد گفت. دبیر نشست به عهده فرزاد معافی غفاری است.
این نشست دوشنبه 6 دیماه ساعت 18 در آدرس https://sibad.soore.ac.ir/v/show/bookreview برگزار میشود . ورود عموم علاقهمندان آزاد است.
سلسله نشستهای «دوشنبههای نقد کتاب سوره» در راستای اهداف پژوهشی و آموزشی دانشکده هنر دانشگاه سوره متناسب با گروههای آموزشی دایر در دانشکده با انتخاب مکتوبات مناسب میکوشد تا زمینههای گسترش علم و آشنایی دانشجویان را با صاحبنظران گسترش دهد. این نشستها به صورت برخط برگزار شده و در فصل اول توانست علاقهمندان بسیاری را به خود جلب کند. دوره جدید نیز برای 12 جلسه برنامهریزی شده است و حوزههایی همچون ادبیات نمایشی، نمایش، عکاسی، فلسفه و نظریه هنر، انیمیشین، هنر اسلامی، نقاشی و گرافیک را دربر خواهد گرفت.
در هرجلسه برای اینکه علاقهمندان فرصت مرور کتاب را داشته باشند، کتاب هفته بعد معرفی و از پوستر آن رونمایی میشود.
نظر شما